DJ-Education

 Adresa: Str. Calea Bucuresti, nr. 79 Tel/Fax: 0242/528850 E-mail: grupscolarbudesti@yahoo.com  Director: Hutan Daniel Director adj: Anghel Liliana

Coordonator site prof.Dumitraşcu Mihaela

      

   

    

   

dumitraşcu mihaela

Cine suntem?

Comments

Descrierea unitatii:

Noi ieri, astăzi    

       Ce am fost?

         Ca orice aşezare umană de pe teritoriul ţării noastre şi localitatea Budeşti a evoluat de-a lungul vremurilor din punct de vedere economic şi cultural.

         Din anul 1841 au început cursurile şcolare şi în satul Budeşti într-o casă veche dată şi întreţinută de Vornicul Ioan Manu. În anul şcolar 1858-1859 la şcoala din satul Budeşti au învăţat 12 elevi. În anul 1877 a luat fiinţă Şcoala de fete. În anul 1886 s-a construit prima clădire pentru şcoală cu o sală de clasă în care învăţau băieţii ( localul vechi al şcolii care s-a extins pe parcurs şi în care în prezent funcţionează dispensarul T.B.C. ).

      Şcoala a deţinut mai multe clădiri, printre ele numărându-se şi cea în care în prezent se află astăzi Comandamentul de pompieri, până în anul 1965 când a fost construită clădirea în care funcţionează şi astăzi, care avea la început 8 săli de clasă, o bibliotecă şi un depozit de materiale.

        Puţinele documente de arhivă păstrate menţionează funcţionarea şcolilor din Crivăţ ( 1839 ), Gruiu ( 1858 ), Buciumeni ( 1850 ), Aprozi ( 1858 ).

        După reforma învăţământului din anul 1948 s-a creat ciclul doi elementar cu program gimnazial. Aici învăţau elevi din Budeşti şi satele din jur. Şcoala avea internat în incinta fostei locuinţe a directorului, iar din 1960 a luat fiinţă ciclul gimnazial şi în satele vecine.

         Din anul 1975 până în 1989 a funcţionat Şcoala cu clasele I-X cu profil agricol, iar din 1987-1992 cursuri serale liceale.

        În anul 1995 în cele cinci localităţi îşi desfăşurau activitatea 66 de cadre didactice în 5 unităţi şcolare şi 960 elevi. În satele Buciumeni şi Gruiu populaţia şcolară în scădere a determinat restructurarea unităţilor şcolare, păstrându-se doar învăţământul primar.

 Ce suntem?

Suntem un colectiv a cărui principală calitate este dorinţa de performanţă; suntem elevii care ştiu ce vor de la viitor şi se pregătesc pentru acest scop; suntem simbolul corectitudinii şi dăruirii profesionale.

Ce vom fi?

Vom fi viitorul aşa cum îl visăm noi; vom fi cei care vor semăna în continuare educaţie şi dorinţa de foarte bine.

Ne aflăm pe direcţia cea bună pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus. Suntem conştienţi că ne aflăm pe un drum ascendent spre perfecţionarea procesului de învăţământ, ca rezultat al acţiunilor convergente ce vor avea la îndemână trei elemente esenţiale: elevii, părinţii şi calitatea a tot ceea ce întreprindem, ca o garanţie a durabilităţii realizării scopului propus.

 

Oferim EDUCAŢIE azi,pentru a REUŞI într-o lume plină de provocări,MÂINE!

 

Colaborare cu Radio Voces Campi Călărași partenerul ISJ Călărasi

https://www.radiovocescampi.ro/radio-voces-campi-este-partenerul-inspectoratului-scolar-judetean-calarasi-in-cadrul-proiectului-scoala-de-acasa/

Toți profesorii sunt rugați sa acceseze acest link, pentru a avea acces la informații mai ușor , și pentru a parcurge noțiunile disciplinelor școlare într-un mod plăcut , care are la bază colaborarea cu Radio Voces Campi Călărași, partenerul Inspectoratului Școlar Judetean Călărași în cadrul proiectului “Școala de acasă”.
Vă mulțumim!